Drapirane haljine i savršene pantalone u novoj minimalističkoj kolekciji Altuzarra

Uprkos činjenici da je brend Altuzarra osnovan u Njujorku, Joseph Altuzarra je 2018. godine odlučio da svoje revije preseli u Pariz.

Za njega je ova odluka bila duboko lična: dizajner je rođen i odrastao u francuskoj prestonici, a tek potom se preselio. Od tada nije izdao svoj rodni grad. Ni ova prolećno-letnja sezona nije bila izuzetak: prezentacija nove kolekcije ponovo se održala u glavnoj modnoj prestonici.

Za razliku od prošle sezone, kada se Altuzarra okrenuo temi nasleđa, korena i stila 50-ih, ovog puta je odlučio da bude potpuno posvećen današnjem vremenu. I uprkos činjenici da je većina silueta bila nekako inspirisana stilom 90-ih, rezultirajući komadi i dalje su izgledali vrlo sveže i moderno.Možda su to bile čiste boje (šema boja kretala se od senfa do tamnoplave i korala) ili lakonske siluete.

Na ovaj ili onaj način, u kolekciji je bilo dovoljno stvari koje želite da nosite odmah. To su besprekorno skrojena odela, haljine sa složenim draperijama i kožni kompleti (čini se da je ovaj jesenji trend odavno kod nas) i stvari od fine trikotaže. Sve ih je ujedinilo savršenstvo linija i beskompromisna relevantnost kroja. Posebnu pažnju zaslužuju dodaci: biserni nakit u nekoliko redova koji kao da „prerasta“ u odeću i postaje njen deo, kao i espadrile sa debelim đonom. Sigurni smo da će za šest meseci biti raštrkani po feedovima društvenih mreža i izveštajima fotografa uličnog stila.

Pročitaj još iz kategorije Revije