Šta će nositi olimpijski šampioni 2132. godine?

Odgovor je u novoj kolekciji Thom Browne

Suknje, haljine i jakne u svim nijansama bele.

Iako je karantin primorao neke dizajnere da razmišljaju praktičnije i prizemnije, Thom Browne se prepustio svojim fantazijama. Naravno, nije bio jedini koji je izabrao put eskapizma, ali samo je on otišao toliko daleko po inspiraciju.

Međutim, nismo sumnjali da nikakve poteškoće ne mogu ograničiti njegovu nesavladivu maštu. Za inspiraciju za svoju novu kolekciju, dizajner je otišao ... na Mars! Tamo će se, prema njegovom mišljenju, održati Olimpijske igre 2132. godine, kako je navedeno u video prezentaciji kolekcije (ovog puta dizajner je to učinio bez tradicionalne spektakularne revije). I, naravno, neko će morati da smisli odeću za sportiste. Zašto se ne pobrinuti za ovo unapred?

Pa čak i ako postoji još 121 godina pre događaja, mi već znamo kako će izgledati. Prvo, svi sportisti biće u belom - na kraju krajeva, ovo je boja nade i vere u svetliju budućnost u kojoj će se ove igre odvijati. Drugo, siluete njihove odeće podsećaće na 30-te: to će biti ravne haljine, plisirane suknje, crop pantalone, baletanke sa širokim obodom i jakne. I konačno, sportistima za 121 godinu neće smetati takve sitnice kao što je pol. I muškarci i žene mirno će i radosno nositi iste stvari, uključujući suknje i haljine. Na kraju krajeva, utiče li ovo nekako na sportske performanse? I da li je ikoga na Marsu zaista briga za naše zemaljske predrasude?

harpersbazaar.ru

Pročitaj još iz kategorije Revije