Svetle boje i minđuše sa svežim cvećem u kolekciji Nina Ricci

Francuska kuća je pokazala sve izvore inspiracije.

Umesto tradicionalne revije, dvojac Rashmi Botter i Lizzie Herrenberg priredili su video prezentaciju. U jednom kratkom videu, dizajneri su uspeli da što efikasnije prikažu i samu odeću i proces njenog stvaranja. Iz onoga što smo videli, možemo zaključiti da je kolekcija inspirisana prirodom i arhivom kuće. Snimke ekrana (kao da smo dobili pristup telefonu jednog od dizajnera) smenjuju se između morskih pejzaža i arhivskih snimaka sa haljinama Nine Ricci i odelima sa cvetnim dezenima. Generalno, uticaj 80-ih je takođe sasvim očigledan (da, sledećeg proleća će i dalje biti vrlo moćan trend).

Još jedno brilijantno stilsko otkriće su naušnice od prirodnog cveća. Na njihovoj pozadini sočne nijanse i cvetni otisci izgledaju još svetlije i zanimljivije. A onda, čak možete i sami pokušati da napravite takav trik - šteta je što će takav aksesoar biti vrlo kratkotrajan. Ali sigurno ćete ostaviti pravi utisak na zabavi.

Sam format takve prezentacije odražava opšti trend ka novoj iskrenosti i iskrenim emocijama u modi. Ako je ranije gledaocima retko bilo dozvoljeno da budu iza kulisa kreativnog procesa sada dizajneri bukvalno daju pristup svima. I, moramo reći, ovaj pristup uliva poverenje.

Pročitaj još iz kategorije Revije