Arapski motivi u novoj kolekciji nameštaja Etro Home

Čudesan svet priča iz Hiljadu i jedne noći....

Najpoznatija književna zbirka na arapskom jeziku govori o čarobnim pričama indo-persijskog sveta. Priče iz Iraka, Irana, Maroka, Egipta i Indije oživele su čitav narativni univerzum, koji je vekovima nadahnjivao ne samo arhitekturu, slikarstvo i književnost, već i modu, dekorativnu umetnost i dizajn enterijera.

Šarmantna atmosfera „Hiljadu i jedne noći“ ogleda se u novoj kolekciji italijanskog branda Etro. Veličanstvene tkanine, umeci napravljeni od dragocenih materijala, raznobojni premazi - sve su to karakteristike novih komada nameštaja sa egzotičnim šarmom.

Stvarajući liniju Amina, dizajneri Etro Home Interiors inspiraciju su pronašli u svetu arapskih noći. Tako su se pojavila tri komada nameštaja - krevet, fotelja i sofa, zahvaljujući kojima možete da stvorite fenomenalnu atmosferu Istoka u svom enterijeru.

Jedna od glavnih karakteristika brenda prikazana je u ovom nameštaju - strast prema putovanjima, dalekim zemljama i kulturama u svakom detalju. Intenzivne boje, upotreba pliša, arabeska linije i obrisi elemenata tradicionalne arapske arhitekture mogu se naći u Amina kolekciji.

Amina sofu i fotelju karaterišu leđa koja podsećaju na siluetu arapske kupole. Kombinacija različitih tkanina i originalni raznobojni okovi čine ovaj komad nameštaja idealnim centralnim elementom dnevnog boravka. Amina sofa je minijaturni kauč, dostupan u presvlaci u plavom plišu ili žakardu sa ornamentima iz kolekcije tekstila Etro. Još jedan komad nameštaja vredan pažnje je Amina krevet, koji se odlikuje zakrivljenom linijom uzglavlja i intenzivnom tirkiznom bojom. Ovako svetao komad nameštaja sigurno će stvoriti misterioznu atmosferu u spavaćoj sobi.

Arapske tradicije postoje i u drugom Etro nameštaju i dodacima. Ažurirani model Woodstock sofe - modularna verzija bez nogara - odnosi se na prostore Majlisa (bukvalno „mesto gde sediš“), mesta javnih okupljanja u zemljama arapske kulture. Stolica Fes u svom imenu već govori o marokanskim korenima. U ovom originalnom artiklu, filozofija Etro brenda se manifestuje na ironičan i iznenađujući način, tumačeći stil i duh inovacije koje neguju.

foto:EtroHome

M.L.

Pročitaj još iz kategorije Enterijeri