Sezona Vaga počinje – kako će ovo uticati na svaki horoskopski znak

Sezona Vaga će ove godine biti drugačija - dolazi sa retrogradnim Marsom i Merkurom.

Jesenja ravnodnevnica nas uvodi u mnogo ozbiljniji ton. Počinje sezona Vaga koja će trajati od 22. septembra do 22. oktobra. Generalno, Vaga donosi svest o važnosti zadovoljstva, lepote i razmene ugodnosti. Ova sezona Vaga, međutim, ima mnogo ozbiljniji ton - i nekoliko surovih realnosti. To je sve zahvaljujući trenutnom tranzitu retrogradnog Marsa i nadolazećeg retrogradnog Merkura.

Imati i Merkur i Mars retrogradno istovremeno, znači da imamo više nego obično problema koje treba preispitati. Kada je Mars - planeta akcije, želje i agresije - retrogradan, on traži od nas da pregledamo načine na koje koristimo svoju energiju. Kada je Merkur, planeta komunikacije, retrogradan, voli da nas navodi da pomislimo da smo sve shvatili. Tokom ovog tranzita detalji se iskrivljuju, poruke nestaju, a činjenice se gube kada su nam najpotrebnije. Ali nisu svi retrogradni Merkuri jednaki; neki proteknu bezbolno, gotovo da ih ne primetimo, dok drugi, poput ovog koji dolazi pravi pustoš po našem rasporedu i strpljenju. Ovaj retrogradni Merkur nije cvetno polje. Sa sobom će doneti nepredvidive, neviđene, nestalne događaje za koje ne možemo biti spremni - ali ni zbog njih ne bismo smeli biti iznenađeni.

Čak i pre nego što retrogradno krene, od 5. do 20. oktobra, Merkur će biti u napetoj vezi (opoziciji) sa Uranom, planetom razdora, promena i inovacija. Ova kombinacija naglašava neobično i inventivno, koliko i haotično i ometajuće, ali ne sluti na dobro za stvari koje teku glatko ili dosledno.

13. oktobra, usred ovog haosa, Merkur će se zaustaviti retrogradno. Do tog trenutka, Merkur je u situaciji koja dodatno usporava prikupljanje informacija dok sedi na kvadratu do Saturna, planete prepreka i zastoja.

Dakle, uz sve rečeno, evo kako možete očekivati da će ova sezona Vaga uticati na vaš horoskopski znak.

Pročitaj još iz kategorije Lifestyle