Fashion uzor: Jackie Kennedy i njeni prolećni ansambli

Jacqueline Kennedy svakako se nalazi na listi najvažnijih žena prošlog veka…

Njeni modni ansambli i dalje su relevantni, iako je prošlo nekoliko decenija od njene stilske vladavine. Brojne fashioniste i dalje se dive stilu nekadašnje prve dame Sjedinjenih Američkih Država, dok inspiraciju pronalaze u oskudnim fotografijama sa interneta. Među osobama koje se dive slavnoj Jackie O nalazi se i Megan Markle, koja je jednom ponela vintage čokoladno braon Dior kaput, zbog kog su fanovi obe ove dame odmah povukli paralelu između njih.

Mi takođe redovno uživamo u njenim fotografijama, bilo da smo vođeni nostalgijom ili smo u potrazi za svežim idejama. Rano proleće svakako je najbolji period za analizu njenih najboljih odevnih kombinacija, jer jednostavno nije imala nikoga kao pravu konkurenciju, kada se radi o elegantnim i ženstvenim ansamblima pogodnim za prelaznu sezonu.

Pravi kaputi i mantili koji su elegantniji od velikog broja haljina, vrhunske suknje, udobni pleteni komadi i pantalone koje joj stoje kao salivene, savršeni su primeri koje možemo videti. Predlažemo vam da se udobno smestite i prelistate našu galeriju, a potom isplanirate šta ćete sve nositi kada se vanredno stanje konačno završi.

D.Ć.

Pročitaj još iz kategorije Get the look