Digital Green Carpet Fashion Awards: ko je dobio nagradu i kako su izgledale zvezde

Prva virtuelna dodela modnih nagrada Green Carpet Fashion Awards (GCFA) održana je 10. oktobra.

Događaj je prvi put održan virtuelno iz legendarne milanske opere La Scala. Domaćini Camera Nazionale della Moda Italiana u saradnji sa Eco-Age pozvali su zvezde iz celog sveta da se obuku u svoje najbolje održive komade i učestvuju na dodeli nagrada.

Britanska pevačica Ellie Goulding nosila je kreaciju koja je nastala kao rezultat partnerstva Ralph & Russo-a sa Gemfieldsom. Britanski brend se udružio sa dobavljačem dragog kamenja i kreirao haljinu sa preko 150 zambijskih smaragda.

Sve poznate ličnosti koje su se pojavile na događaju nosile su održive komade ili vintage odeću iz svojih ormara. Ovu poruku zagovaralo je nekoliko najvećih imena zabavne i modne industrije - Robert Downey Jr, Julianne Moore, Iman, Nikki Reed i drugi. Na događaju su takođe učestvovale zvezde  Sophie Okonedo, Colin Firth, Nomzamo Mbatha, Maisie Williams, Cate Blanchett, Celeste, Bethann Hardison i Lewis Hamilton, a neke su se pojavile i kao hologrami.

Na listi pobednika bila je i američka glumica Zendaya, koja je dobila GCFA Visionary Award. Dvadesetčetvorogodišnja glumica, koja je nedavno ušla u istoriju dodele nagrada Emmy, postavši najmlađa ikad pobednica za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji, za tu priliku je odabrala Versace haljinu.

Prema izjavi, Zendaya je osvojila nagradu jer „ne samo da se dugo zalaže za povećanje inkluzivnosti i raznolikosti u modi, već istrajava u tome da koristeći svoju platformu kao glumica i kao kreativac, otvori vrata i da glas onima koji inače ne bi mogli da pokažu svoj talenat“.

Nagrada GCFA za najboljeg nezavisnog dizajnera pripala je Sindisu Khumalo, diplomcu Central St Martinsa i održivom dizajneru tekstila sa sedištem u Kejptaunu.

Nagradu GCFA North Star Award dobila je organizacija UN za globalne ciljeve UN-a, dok je venecijanski brend Progetto Quid dobio nagradu CNMI Responsible Disruption Award, a rad italijanskih zanatlija prepoznat je nagradom GCFA Art of Craftmanship Award, koju je podržao S.Pellegrino. 

fr24news.com

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eco-Age (@ecoage) onOct 9, 2020 at 9:23am PDT

Pročitaj još iz kategorije Poznati