Donald i Melania Trump zaraženi su koronavirusom

Donald Trump je objavio da je zaražen koronavirusom.

„Danas smo Melania i ja uradili testove i pozitivni smo na COVID-19. Ulazimo u karantin i postupak lečenja je neposredan. Zajedno ćemo proći kroz ovo!“- napisao je na svom nalogu.

Test na koronavirus usledio je nakon što je Trump mesecima umanjivao težinu epidemije, koja je u Sjedinjenim Državama ubila više od 207.000 ljudi, i to samo nekoliko sati nakon što je insistirao da je „kraj pandemije blizu“.

Predsednikov lični lekar rekao je da je Trump „zdrav“, ne precizirajući da li pokazuje simptome bolesti, i dodao da će Donald i Melania za sada ostati izolovani u Beloj kući.

„Predsednik i prva dama se trenutno dobro osećaju i planiraju da ostanu u Beloj kući dok se potpuno ne oporave“, rekao je lekar Sean Conley u izjavi, ne precizirajući koliko će to trajati. „Predsednik će i dalje obavljati svoje dužnosti bez ometanja tokom oporavka, a ja ću vas obaveštavati o svim događajima.“

Ostali Trumpovi pomoćnici takođe nisu rekli da li imaju simptome, ali oni bliski predsedniku u Beloj kući primetili su da mu je glas u četvrtak zvučao promuklo. Međutim, to je možda zbog velikog broja događaja koje je predsednik nedavno održao - uključujući predizbornu debatu sa Joeom Bidenom.

Pročitaj još iz kategorije Poznati